Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten en interessante ontwikkelingen binnen het sociaal en maatschappelijk domein?
Houdt dan onze nieuwsberichten bij op deze pagina of volg ons op
LinkedIn.

Nieuws

 

Rol POH GGZ Jeugd in op- en afschalen jeugdzorg

Rol POH GGZ Jeugd in op- en afschalen jeugdzorg

Binnen onze organisatie werken wij nauw samen. Junior adviseur Chantal Manrho, werkzaam in onze dochteronderneming Thor. Jr. Adviseurs, ondersteunt onze senior adviseurs bij de implementatietrajecten en monitoring van de POH GGZ Jeugd. Chantal heeft een column geschreven over de belangrijke rol van de POH GGZ Jeugd binnen de jeugdgezondheidszorg bij het op- en afschalen van passende zorg.

Lees meer
Werken op Texel

Werken op Texel

Digitalisering maakt het werken op afstand efficiënt, maar het komt regelmatig voor dat een adviseur voor langere periode bij de opdrachtgever in de gemeente ondergebracht wordt. Zo heeft onze adviseur Margit Bouman gedurende de periode zomer 2019 tot januari 2021 voor de gemeente Texel gewerkt. In de begin periode verbleef zij voor haar werkzaamheden wekelijks meerdere dagen op Texel. Margit vertelt hoe zij deze periode heeft ervaren.

Lees meer
Column POH GGZ Jeugd: Zorgwinst behalen

Column POH GGZ Jeugd: Zorgwinst behalen

Bert Deuling vertelt in zijn tweede column POH GGZ Jeugd over de zorgwinst, die de inzet van een POH GGZ Jeugd kan behalen. Bij het spreken over ‘zorgwinst’ gaat het niet alleen over financiële besparingen, maar eveneens over het effect van de POH-zorg op het welbevinden van de jeugdige en van het gezinssysteem. En het effect op de afstemming tussen meerdere hulpverlenende instanties.

Lees meer
Thor. breidt verder uit!

Thor. breidt verder uit!

Het team van Thor. breidt verder uit! Met de komst van Marieke Kruijssen en Annemijn Woesthuis hebben we weer twee gemotiveerde junior adviseurs in huis gehaald. Marieke is per 1 december bij ons in dienst getreden en Annemijn zal op 1 januari 2020 starten als junior adviseur.

Lees meer
Aanbestedingen in het sociaal domein: enkele ervaringen vanuit de praktijk

Aanbestedingen in het sociaal domein: enkele ervaringen vanuit de praktijk

Arold Derix vertelt over zijn ervaringen aanbestedingstrajecten in het sociaal domein. Hij neemt ons mee in twee aanbestedingstrajecten, die hij van dichtbij heeft mogen meemaken. Hij vertelt hier over de knelpunten die zich voordeden, welke terugkerende problemen hij in elk aanbestedingstraject tegen blijft komen en wat we hiervan kunnen leren.

Lees meer
Gezondheidsbeleid en armoede

Gezondheidsbeleid en armoede

Mensen met lage inkomens of levend in armoede hebben vaker last van gezondheidsproblemen en een ongezonde levensstijl. Voor gemeentes is het daarom van belang om, bij het opstellen van het gezondheidsbeleid, deze groep gericht te benaderen en andere oplossingen te bieden. Een gezonde levensstijl is in deze periode van corona van nog groter belang en vraagt om laagdrempelige beweegmogelijkheden voor iedereen.

Lees meer
Wet Inburgering opgeschoven naar 2022

Wet Inburgering opgeschoven naar 2022

Minister Koolmees (SZW) heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven de afgelopen periode te veel signalen te hebben ontvangen van de betrokken ketenpartners. De rijksoverheid, gemeentes en andere betrokken organisaties geven allemaal aan dat de huidige stand en de gevolgen van de coronacrisis hen allemaal raakt en goede voorbereiding in de weg staat. Reden genoeg om voor hem om de streefdatum voor de inwerkingtreding van de Wet inburgering te verschuiven naar 1 januari 2022.

Lees meer