Aanpak van energiearmoede door Keizers & Visser

Een belangrijk adagium bij Keizers & Visser is dat bij alles wat wij doen binnen gemeenten en maatschappelijke organisaties het belang van de inwoners voorop staat en dat wij gemeenten ontzorgen. Dit geldt ook voor onze aanpak van energiearmoede;

  • Hoe bereiken we zoveel mogelijk maatschappelijk effect?
  • Hoe kunnen we zoveel mogelijk inwoners langdurig laten profiteren?
  • Hoe zorgen we er voor dat zo weinig mogelijk middelen besteed worden aan organisatorische “rompslomp”?

Dit motto dragen we ook uit bij onze benadering van de vraagstukken rond energiearmoede en in onze werkwijze. In dit artikel lichten we dit toe.

Wat onderscheidt ons in onze aanpak?

Ten eerste werken we bij Keizers & Visser samen met de junior adviseurs van Thor. In teamverband werken we aan de aanpak energiearmoede voor onze opdrachtgevers. Dit team is een mooie mix van kennis en talent. Zo zit in het team kennis van energiebank, energie coaching, projectmanagement, onderzoek/ analyse, senioriteit én aanstormend talent.
Ons team heeft wekelijks overleg met elkaar, samen met de backoffice. Naast dit ontwikkel moment maakt het team gebruik van een kennisbank. Deze kennisbank is gevuld met documentatie, wat steeds aangevuld en geactualiseerd wordt. Onze adviseurs en junior adviseurs volgen ook de dagelijkse ontwikkelingen en nemen deel aan netwerkbijeenkomsten.

Netwerk;

Ons team onderhoudt een groot netwerk rond dit thema in Nederland. Ons netwerk bestaat uit grote en kleine onderzoekscentra, opleiders, dataspecialisten, energiecoaches, gemeenten, provincies, energiecoöperaties, stichtingen, enz. Onze adviseurs nemen met grote regelmaat deel aan regionale en landelijke kennissessies. Keizers & Visser maakt ook onderdeel uit van landelijk netwerk waarin kennisontwikkeling en delen van methoden met betrekking tot het bestrijden van energiearmoede aan de orde is. Dit netwerk wordt voorgezeten door de onderzoeksinstituut  Het Pon & Telos en Duneworks. Dit netwerk heeft een koppeling met de Europese werkgroep EnergyMeasures.

Effectief;

Door het werken als team kunnen we snel resultaat leveren. Als opdrachtgever werk je met één adviseur, maar deze kan putten uit de brede kennis van team energiearmoede van Keizers & Visser. Dit teamwerk, met ondersteuning van ons netwerk en de kennisbank, zorgt voor een vlotte aanpak en versneld proces.  Dit stelt ons in staat om snel en integraal te werken en letterlijk een compleet uitvoeringsplan op te leveren voor onze opdrachtgevers.

Verbinders;

We zijn in staat om snel verbindingen te leggen tussen domeinen binnen de gemeente en relevante partners buiten de gemeente. Dit zorgt ervoor dat we de juiste mensen en partijen letterlijk verbinden aan het project en de daarbij behorende doelen. Vaak heeft dit tot ver na het afronden van het project een positief effect op de samenwerking.

Gedrevenheid;

Al onze teamleden hebben een bewuste keuze gemaakt voor dit thema en doen er alles aan om de actuele kennis op peil te houden, meters te maken in de samenleving en vooral elkaar te blijven inspireren en adviseren. Lees meer over energiearmoede in ons online dossier

Wilt u kennis maken met onze adviseurs en de junioren van Thor.? Klik dan op de profielfoto’s om meer te weten te komen over onze teamleden energiearmoede. 

Heeft u hulp nodig bij de aanpak van energiearmoede binnen uw gemeente? Neem dan contact op.
Ook kunt u vrijblijvend een afspraak maken om bij te praten over het thema energiearmoede. Heeft u behoefte aan een kennissessie over energiearmoede voor uw gemeente een maatschappelijke partners? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo Platje - Senior Adviseur Keizers & Visser

Theo Platje

Adviseur

Adviseur en lid expertteam energiearmoede

Manon Vos

Adviseur

Reimer Vonk - junior adviseur

Reimer Vonk

Junior Adviseur