Teamdag bij Impact te Kampen

Tijdens onze laatste teamdag waren wij te gast bij Impact, de maatschappelijk werkgever van de regio Kampen en Dronten. Onze collega Luuk de Boer is als kwartiermaker Werk en Inkomen voor de gemeente Kampen nauw betrokken bij ontwikkelingen binnen de sociale werkvoorziening.

Kennismaking met Impact 

Luuk had ons uitgenodigd om tijdens deze dag kennis te maken met Impact. En met de wijze waarop zij functioneren binnen de Regio. Het belangrijkste doel van deze organisatie betreft een gezamenlijk belang. Het is namelijk niet het werk, maar de mens die centraal staat. Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of juist die mensen die vallen binnen de Participatiewet. Met ondersteuning van, en begeleiding door de medewerkers van Impact proberen zij (weer) een plek in het reguliere arbeidsproces te bemachtigen. Hierbij is een nauwe onderlinge samenwerking tussen gemeente(n), werkgevers met een maatschappelijke verantwoordelijkheid, UWV én Impact van doorslaggevend belang.

Rob Rikmanspoel, Algemeen directeur van Impact, nam ons mee in zijn bedrijf. In de afgelopen jaren heeft Impact zich ontwikkeld tot een volwaardig partner op de arbeidsmarkt. En daarbij is er sprake van een goede samenwerking met de participerende bedrijven in de regio Kampen en Dronten.

Na de rondleiding langs de verschillende afdelingen volgde het hoogtepunt van deze dag. We mochten zelf de handen uit de mouwen steken en een bijdrage leveren aan de verschillende arbeidsprocessen binnen Impact. Op deze wijze kwamen wij in contact met de medewerkers die trots en met plezier hun ervaringen met ons deelden. Na het inpakken van ‘Domino steentjes’, ‘rijstwafels’ en het plaatsen van ‘popnagels’, volgde een welverdiende lunch.

Middagprogramma

In het middaggedeelte presenteerde Luuk de Boer ‘zijn’ project binnen Impact. Eén van de ruimtes van het gebouw aan de Gildestraat wordt momenteel verbouwd tot ‘Werkcafé’. Dit wordt een multifunctionele ruimte. Hier kan de doelgroep van Impact zich op een gemoedelijke en laagdrempelige wijze oriënteren op de toekomst. Specialisten en techniek staan over enkele weken klaar om hen te ondersteunen en te helpen om actief het arbeidsproces in te gaan. Op deze wijze kunnen mensen sneller participeren in het arbeidsproces en de sociale uitgaven van de gemeente blijven binnen de perken. Zo ontstaat een win-win situatie.

 

 

 

Luuk de Boer nieuw referenties interimopdracht sociaal domein

Luuk de Boer

Adviseur

Teamdag bij Impact te Kampen
Teamdag bij Impact te Kampen
Teamdag Impact bij Impact te Kampen