Mijlpaal voor wereldreis Margit Bouman

Het waren uitermate spannende momenten voor onze collega Margit Bouman. In de afgelopen 12,5 jaar heeft haar partner Ricco Veldkamp ieder vrij uurtje gebruikt om zelf een zeilboot te bouwen. Dat is op zich al een prestatie van formaat. Maar met deze boot gaan zij een wereldreis maken.  Een droom die nu werkelijkheid gaat worden!

Mijlpaal wereldreis Margit Bouman

Onder grote belangstelling was hún moment gekomen: op 3 januari 2020 werd de boot in Lochem te water gelaten. Aanvankelijk werd uitgegaan van een klein gezelschap, maar familie, vrienden, collega’s en buren dachten daar toch anders over. Zij wilden dit moment niet missen en terecht! Het werd een bijzonder moment en niet alleen voor Margit & Ricco. Nadat de schoener veilig in het Twentekanaal was gelaten, sprak Ricco verschillende dankwoorden uit aan de mensen die dit moment mogelijk hebben gemaakt.

De Anna M.

Na de tewaterlating werd de naam onthuld: De Anna Margaretha, kortweg: Anna M. Deze naam heeft een bijzondere betekenis. Het is een eerbetoon aan de overgrootvader van Margit. De boot is vernoemd naar het schip wat haar overgrootvader op 12 jarige leeftijd weer veilig naar de haven bracht nadat zijn vader overboord was geslagen.  Een naam met betekenis, een naam om levendig te houden.

Na de bekendmaking werd de Anna M. gedoopt en kregen tranen de vrije loop.

Aanpassing van de plannen

Het oorspronkelijke plan was om halverwege 2020 te vertrekken om op wereldreis te gaan. Deze plannen vielen letterlijk in het water door de corona-uitbraak. Echter zijn Margit en Ricco positief ingesteld en hebben zij verschillende scenario’s uitgewerkt en hun plannen bijgesteld. De plannen zijn ondertussen een jaar verschoven en het vertrek staat nu in juli 2021 gepland. In de tussentijd verblijven Margit en Ricco zo veel mogelijk op de Anna M. om van hun boot een echt thuis te maken.

Blog Margit

Margit en Ricco hebben een website met blog waarop alle informatie en reisverslagen te vinden is. Klik hier voor meer informatie én om straks deze bijzondere reis van Margit en Ricco te volgen.

Mijlpaal wereldreis Margit Bouman

Margit Bouman

Adviseur