Jeugdzorg anders organiseren: kwalitatief beter en kosten efficiënter

Bijna tweederde van de gemeenten in Nederland heeft te weinig budget om de kosten van de trajecten binnen jeugdzorg te betalen. Naast de stijging van het aantal trajecten en het inzetten van zwaardere zorg heeft dit nog een andere oorzaak. Dit zijn namelijk de krimpende budgetten vanuit het Rijk voor jeugzorg. Gemeenten hebben dan ook vaak het gevoel, dat ze te weinig kunnen sturen op de instroom naar jeugdzorgtrajecten. Daarbij krijgen zij ook steeds meer het gevoel dat ze de kosten ervan onvoldoende kunnen beheersen.
Is deze trend om te draaien?  Wij weten zeker dat dit mogelijk is! In de praktijk ervaring hebben wij hier namelijk al veel ervaring mee opgedaan.

Jeugdzorg anders organiseren

Het aantal jeugdzorgtrajecten kan enerzijds fors naar beneden worden bijgesteld. Dit terwijl anderzijds de kwaliteit van de dienstverlening voor de individuele jongere een impuls krijgt. De instelling blijft hetzelfde, de hulpverlener blijft hetzelfde, de problematiek blijft hetzelfde. Hoe valt dat dan te realiseren?

We hebben de zorg vanuit een geheel ander perspectief bekeken en komen tot verrassende nieuwe beelden. Naast een vernieuwende aanpak van de hulpverlening zelf is een enorme besparing op de kosten te realiseren. Voor een gemeente van 50.000 inwoners kan die besparing oplopen tot 40% van de huidige zorgkosten. En kiest u hierbij ook nog eens voor samenwerking, dan is de besparing nog vele malen hoger!

Wilt u weten hoeveel uw gemeente kan besparen binnen jeugdzorg? Wij berekenen dit graag voor uw gemeente en geheel vrijblijvend. De uitkomst zal u verbazen.

Wilt u meer weten over onze visie op de trajecten binnen jeugdzorg?  Of wilt u dat wij een berekening maken voor uw gemeente? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij komen bij u langs en maken graag een afspraak met u.