10 jaar Keizers & Visser door de ogen van Arold Derix

Een mooie dag in juni. Op het terras van hotel de Wageningsche Berg groeit het groepje ex-collega’s gestaag. Bijpratend over de afgelopen hectische periode en genietend van een heerlijk kopje koffie en het geweldige uitzicht over de Nederrijn.  Het lijkt als de dag van gisteren. Maar het is toch echt alweer 10 jaar geleden dat wij op die mooie plek bij elkaar kwamen. Om onze handtekening te zetten onder een arbeidsovereenkomst en opnieuw collega’s te worden binnen ONS nieuwe bedrijf, Keizers & Visser Overheidsconsultancy.

Als je op zo’n moment terug kijkt dan komen uiteraard veel momenten voorbij. Heel leuke momenten afgewisseld met minder leuke momenten. Van veel collega’s van het eerste uur in de loop der jaren afscheid genomen, maar ook weer veel nieuwe collega’s mogen begroeten. Teambijeenkomsten met zware gesprekken over het bedrijf. Bijeenkomsten om elkaar te inspireren of inhoudelijk te informeren over nieuwe ontwikkelingen, afgewisseld met gezelligheid en aandacht voor het individu. Er zijn wel enkele van die momenten, die er voor mij bovenuit springen en die ik hier kort zal memoreren.

Bijzondere ervaringen

Ons eerste lustrum in 2016. Op een prachtige locatie in Twente, heerlijke wandelingen, lunchen in de natuur en als hoogtepunt een tocht met de tractor. Twee prachtige dagen zonder praten over werk of over het bedrijf, maar vooral plezier maken en samen genieten.

Tijdens het wadlopen met elkaar praten over de toekomst van ons bedrijf. Ik denk niet dat veel bedrijven zoiets kunnen verzinnen maar zo nu en dan is voor ons niets te gek.

Denk Weekend in Orba, Spanje. Hoe mooi is dat? Met een aantal collega’s een lang weekend naar de Spaanse zon. In de ochtend zeer interessante colleges van Ronald Hünneman, in de middag Valencia verkennen, een stevige bergwandeling of afkoelen aan het strand of in het zwembad. Een weekend om nooit te vergeten. Maar ook een weekend waarin het leren en jezelf verder ontwikkelen de rode draad is. En je verder helpt om opdrachtgevers net dat beetje extra te geven.

En dan de oprichting van Thor. Jr. adviseurs. De nieuwste loot aan het bedrijf. Een onderdeel van waaruit jonge, beginnende adviseurs zich verder kunnen ontwikkelen. Hun energie en enthousiasme maakt bij iedereen energie en enthousiasme los. Hun leergierigheid is enorm en door hun onbevangenheid wordt de meer ervaren adviseur met regelmaat een spiegel voorgehouden.

En het werk? Ja, ik heb de afgelopen 10 jaar veel verschillende, uitdagende opdrachten mogen uitvoeren bij diverse gemeenten. Van beleidsadviseur tot onderzoeker en van opdrachtgever tot projectleider. Grote afwisseling in zowel mijn rol als in onderwerp en opdrachtgever, de vele interessante contacten met inwoners, professionals en bestuurders. Dat alles samen geeft veel voldoening, zeker wanneer je uiteindelijk ziet dat jou bijdrage er echt toe doet.

Arold Derix

Adviseur