overheidsconsultancy-tekst

Opdracht: Regisseur Sport & Gezondheid in de gemeente Tiel

Van april tot en met november 2019 heeft Emma Claessen in de gemeente Tiel een bijdrage geleverd aan het sport- en gezondheidsdomein. Vanuit haar passie voor sport heeft zij deze uitdagende opdracht met veel enthousiasme vervuld.
Als regisseur Sport & Gezondheid was Emma hét gezicht en eerste aanspreekpunt voor alle partners op het gebied van sport & gezondheid. Zo legde zij verbinding tussen diverse domeinen en betrokken partijen, communiceerde over interne en externe ontwikkelingen en faciliteerde en stimuleerde ze diverse nieuwe initiatieven.
Zo heeft Emma als regisseur onder andere bijgedragen aan de totstandkoming en lancering van het ‘platform Tiel Beweegt’, dé website waarop al het sport- en beweegaanbod in Tiel te vinden is. Een andere activiteit betrof het organiseren en evalueren van een beweegmarkt voor ouderen. Tijdens deze druk bezochte beweegmarkt (+/- 100 bezoekers!) konden ouderen kennis maken met het aanbod van maar liefst 17 sport- en beweegaanbieders. De reacties waren enthousiast en positief. Deze beweegmarkt heeft zelfs geleid tot extra aanbod voor ouderen: de Tielse tafeltennisclub heeft, naar aanleiding van geïnteresseerde reacties, een speciale inloopmiddag voor ouderen opgezet. Ook heeft Emma het thema ‘Kansrijke Start’ onder de aandacht gebracht. Zo heeft zij een eerste bijeenkomst met bij de geboortezorg betrokken partners geïnitieerd en georganiseerd en in kaart gebracht welke ondersteuning er al is voor kwetsbare (aanstaande) ouders. Tijdens volgende bijeenkomsten gaat de ‘lokale coalitie’ in gesprek over de optimalisering van de huidige ondersteuningsactiviteiten en samenwerkingsafspraken.

Wethouder Carla Kreuk – Wildeman over Emma

Emma heeft een frisse, doortastende en enthousiaste bijdrage geleverd aan onder andere Tiel Beweegt, de Tielse Diabetes Challenge en heeft in bredere zin een rol gepakt in het verbinden van partners op het gebied van gezondheid en sport. Dit heeft ze heel goed gedaan. Als wethouder heb ik telkens mooie complimenten over haar ontvangen.

Teammanager Heleen van Keulen over Emma

Emma heeft zich in Tiel in korte tijd enorm ontwikkeld van junior medewerker naar volwaardig collega. Zij kan zich snel een dossier eigen maken: zo begon zij in het jeugd- en onderwijsveld als junior beleidsadviseur, maar switchte zonder problemen naar regie op sport en gezondheid. Collega’s, maatschappelijk partners en bestuurders werken graag met haar samen. Emma is communicatief sterk, slim, sociaal intelligent. Een harde werker met een grote drive.

Onze adviseur Emma Claessen

Emma is één van de junior adviseurs en medeoprichters van ons aparte bedrijfsonderdeel Thor.
Binnen Thor. krijgen onze junioren de kans om zich binnen twee jaar te ontwikkelen tot zelfstandig adviseur. Dit doen we door te investeren in training en opleiding, maar bovenal: praktijkervaring.

Bekijk hier het profiel van Emma