Referentie kwartiermaker wijkteams

Adviseur Johan Kivits heeft een referentie voor zijn functie Kwartiermaker doorontwikkeling wijkteams in Almere ontvangen. Johan heeft gedurende de periode 1 april tot 31 december 2020 deze opdracht mogen uitvoeren in de gemeente Almere.

De opdracht

De sociale wijkteams van Almere hebben een belangrijke rol in het contact met kwetsbare inwoners, preventief werken, problemen vroegtijdig op te pakken en kortdurende hulpverlening. En, in geval van zwaardere hulpverlening, inwoners te begeleiden op de juiste plek terecht te komen. Samen met partners in de stad werken de teams aan het principe: “één huishouden, één plan, één aanpak, ook op school.” De vergrijzing van de bewoners van Almere, de ontwikkelingen op het vlak van de WvGGZ en ambulantisering zijn opgaves waar de wijkteams een belangrijke rol in spelen.  Met oog op de ervaringen met de wijkteams sinds 2015 en de toekomstige ontwikkelingen, was het tijd om de wijkteams door te ontwikkelen naar wijkteams die klaar zijn voor de toekomst.

Na een periode van vijf jaar was het daarom nodig om opnieuw naar de wijkteams in Almere te kijken.
Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua samenwerking. Dit betekende inhoudelijk doorontwikkeling in samenwerking met onder andere jeugd en werk & inkomen. En het maken van een nieuw dienstverleningsconcept en organisatorisch een clustering van zestien naar negen geclusterde teams. Daarnaast ook ondersteuning van het management en stuurgroep. Johan heeft in zijn rol als Kwartiermaker de doorontwikkeling van de wijkteams begeleidt en zo gevraagde veranderingen vormgegeven.

 Algemeen manager wijkteams Jolien Hoek over de inzet van Johan als Kwartiermaker

“Vanuit Keizers & Visser heeft Johan Kivits de rol van kwartiermaker voor de doorontwikkeling van de Almeerse wijkteams op zich genomen. Hij heeft dit proces vlot getrokken op zijn eigen rustige en doortastende manier, waarbij hij zijn rol nooit uit het oog verloor. Door zijn brede ervaring in het sociaal domein, zowel vanuit maatschappelijke organisaties als gemeenten, bracht hij een objectieve blik mee. Een blik die zeker meerwaarde bood in dit proces. Dank Keizers & Visser en dank Johan, je bent ook een fijne collega en sparringpartner geweest.”

Vervolg

Adviseurs van Keizers & Visser bouwen langdurige relaties op met opdrachtgevers. Ditzelfde geldt voor Johan. Na afronding van zijn opdracht is Johan per 1 januari 2021 begonnen in de functie Senior adviseur Ondersteuning en Welzijn voor de gemeente Almere. Wilt u meer weten over Johan, klik dan op zijn foto om naar zijn profiel te gaan.

Johan Kivits

Adviseur